Outplacement

Er zijn situaties waarbij het dienstverband wordt beëindigd, bijvoorbeeld door een reorganisatie of een verstoorde werkrelatie.

Doel

ProActief kan u hierbij ondersteunen en begeleiden. Denk hierbij aan de bijvoorbeeld het opvolgen van de wettelijke voorschriften, maar ook ondersteuning in de communicatie naar uw werknemer.

Aan de werknemer zal begeleiding worden geboden, met als doel een andere werkplek binnen een andere organisatie.

Mocht het nodig zijn kunnen we ook mediation bieden.

Werkwijze voor u.

Omdat er vele manieren zijn om het proces tot een goed einde te brengen, beginnen we altijd met een vrijblijvend, oriënterend gesprek. Tijdens dit gesprek kijken we samen naar wat er moet en kan gebeuren. Tevens heeft u de ruimte om vragen te stellen. Mocht u hierna besluiten van onze diensten gebruik te maken, zorgen wij voor een passende offerte. We werken met een plan waarin het doel vaststaat, beschreven met concrete stappen en wie wat gaat doen. Mocht de situatie die vragen kunnen we het plan, samen met u, bijstellen.

Tijdens een ontslagprocedure loopt u als werkgever tegen diverse wettelijke bepalingen aan. Waarbij de gevolgen groot kunnen zijn als u hierin iets mist. Om dit risico te voorkomen hebben we specialisten in dienst die volledig op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op dit gebied. Zij kunnen u adviseren en werk uit handen nemen.

Werkwijze voor uw werknemer.

Naast dat we er alles aan doen om de procedure voor u als werkgever zo makkelijk mogelijk te maken, dragen we ook zorg voor de werknemer. Een ontslagprocedure brengt ook voor hem wettelijke verplichtingen met zich mee. Hieraan moet de werknemer zich houden omdat het anders grote gevolgen kan hebben en niet alleen voor hem, maar ook voor u. Daarnaast brengt het ontslag emoties met zich mee en vaak zelfs een rouwproces. Door de werknemer goed te begeleiden en coaching te geven op alle vlakken, kunnen we deze nare ervaring vaak toch omzetten in iets positiefs en dat komt de procedure ten goede.

 

ProActief kent alle wettelijke regels omtrent het ontslag en is zeer ervaren in het begeleiden van zowel de zakelijke als de emotionele kant. En ons team zal er alles aan doen om de procedure zo snel en goed mogelijk te laten verlopen.

Linkedin